Toronto-t választották a 2014-es World Pride színhelyéül

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

world pride World Pride

A világnak most végre lehetősége lesz, hogy belekóstoljon Toronto híres Pride ünnepségeibe, mivel a város elnyerte a jogot a 2014-es World Pride megrendezésére.
 
A World Pride rendezvénysorozat parádék, fesztiválok és más kultúrális események szervezésével mozdítja elő világszerte a meleg, biszexuális és transznemű emberek ügyét. 


A nemzetközi esemény az évente megrendezésre kerülő Torontói Pride Hét keretén belül kerül megrendezésre, de egyéb különleges események is lesznek, mint például a megnyitó ünnepség, az emberi jogok konferenciája, és hálózati események, valamint a Kanada Napja és az USA Függetlenség Napi Party-jai.
 
A szavazás vasárnap lezajlott második fordulójában a szavazatok 78 %-nak megszerzésével Toronto Stockholm-ot ütötte ki a nyeregből. Stockholm, - mely a meleg vezetők által szponzorált világszintű kultúrális és politikai események megrendezési jogáért folytatott harcban Toronto riválisának számít - már másodjára veszített, miután korábban a 2012-es World Pride megrendezési jogát London nyerte el.
 
A torontói Pride szervezőinek elmondása szerint a tavalyi esemény 136 millió dollár bevételt hozott városnak, 762 új munkahelyet teremtett a megyében, és 750.000 turista látogatott el a fesztivál keretében megrendezésre került eseményekre.
 
A torontói Pride internetes oldala szerint a Torontói Pride Hét az egyik legnagyobb meleg esemény a világon, melyre minden évben több, mint 1 millió ember látogat el.
 
A szervezők remélik, hogy olyan turistákat is vonzani fog az esemény, akik nem is gondoltak eddig arra, hogy pihenési úticélnak Toronto-t válasszák. "Egy ilyen jellegű fesztivál a világ minden tájáról ide vonza az LMBT embereket, ezzel irányítva a nemzetközi figyelmet kultúránkra, törekvéseinkre," - mondta el Crystal Moore, a Toronto Pride szóvivője egy nyilatkozatban.
 
"A 2014-es World Pride nagy ösztönzést jelent a helyi közösségnek, LMBT embereknek és heteroszexuálisoknak egyaránt fizikális és szociális értelemben, s emellett jó hatással van a régió gazdasági életére, a turizmusra és a kereskedelemre is.
 
London ad otthont a 2012-es fesztiválnak, néhány héttel azelőtt, hogy az Olimpiai Játékok megkezdődnének. A World Pride a becslések szerint megkétszerezi a szokásos látogatók számát, így körülbelül 1 millió ember várható.
 
A legelső World Pride-ot Rómában rendezték meg 2000-ben.
 
Vasárnap, Floridában, az InterPride 2009 konferencián jelentették be, hogy Toronto nyerte el a 2014-es rendezvény megrendezési jogát.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook