Nemzeti Coming Out Nap

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

coming out coming out

A National Coming Out Day neve ellenére egy nemzetközileg ünnepelt civil tudatosság növelő összefogás az előbújások ösztönzésére és a leszbikus, meleg, biszexuális illetve transznemű témákról való társadalmi párbeszéd előmozdítására. A napot az LMBT közösségek és támogatóik tartják szerte a világban október 11 és 12-én.

 


National Coming Out DayMindenkit szexuális beállítottságtól függetlenül arra bátorít a kezdeményezés, hogy tegye meg a következő lépést a nyílt és szabad élet felé ezen a napon. A résztvevők meleg büszkeség szimbólumokat viselnek magukon zömében természetesen ékszer és ruha formájában.

A napot meleg szervezetek hozták létre még 1988-ban Amerikában egy évvel azután, hogy a washingtoni Nemzeti Meneten a leszbikusok és melegek jogaiért félmillió ember vonult az utcákra. A rendezvények célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét az LMBT közösség létezésére és tegyék mindezt úgy, hogy megpróbáljanak barátságos arcot kölcsönözni az LMBT mozgalmak számára.

Az Egyesül Államokban a Human Rights Campaign (HRC) irányítja az eseményeket. De mint azt már korábban említettük hiába maradt a nemzeti név jónéhány európai ország és Kanada is csatlakozott a kezdeményezéshez. Svájc, Németország, Horvátország , Lengyelország és Hollandia október 11-én, míg Nagy Britannia 12-én tartják a Nemzeti Előbújás Napot.

Októberi coming out programunk: OUTober : Írd le az utad!

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook