Obama egy nyíltan meleg ügyvédet nevezett ki Új-Zéland Nagykövetének

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

image Barack Obama

Az Amerika Egyesült Államok elnöke, Barack Obama David Huebner-t, nyíltan meleg ügyvédet nevezte ki ma Új-Zéland és Samoa nagykövetének.
 
A Fehér Ház tájékoztatása szerint Huebner a los angeles-i székhelyű Sheppard, Mullin, Richter and Hampton ügyvédi iroda munkatársa, jelenleg Shanghai-ban tevékenykedik. New Haven-ben, Cunnecticut-ban végzett a Yale jogi karán és dolgozott a Meleg és Leszbikus Szövetség A Hátrányos Megkülönböztetések Ellen (GLAAD) nevű társadalmi szervezetnél.  


david huebnerAz Associated Press szerint Huebner lenne az Obama által kinevezett első, az USA történetében pedig a harmadik nyíltan meleg nagykövet.
 
A bejelentést Obama az Emberi Jogok Kampánya, az USA legnagyobb melegjogi szervezete javára rendezendő adománygyűjtő vacsora előtt három nappal tervezi megtenni. A rendezvény október 10.-én lesz Washington-ban.
 
Obama-t nagyon sokat kritizálták a különféle meleg és leszbikus csoportosulások mivel nem tett lépéseket a nyíltan homoszexuális nők és férfiaknak az USA hadseregében való szolgálatát megtiltó, mindmáig érvényben lévő rendelkezés eltörlése érdekében. Korábban idén Obama kiterjesztette a belföldi partnereknek adandó szövetségi kedvezmények körét.
 
A kinevezést még az USA Szenátusának jóvá kell hagynia.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook