Indiában dekriminalizálták a homoszexualitást

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

indiaA Delhii Legfelsőbb Bíróság kimondta hogy a felnőtt férfiak közötti szexuális kapcsolat tilalma sérti az indiai alkotmányt.


A Büntetőtörvénykönyv 377-es számú szakasza 1860-ban lépett életbe a korabeli angol törvényekkel összhangban. A rendelkezés szexuális tevékenységek széles körét minősítette természetellenesnek és egyben bűncselekménynek. Büntetni kellett mindenkit aki "önként létesített testi kapcsolatot a természet törvényeinek ellentmondva férfival, nővel vagy állattal". Bűncselekmény volt a kölcsönös maszturbáció, a felláció és az anális közösülés is. Elméletileg öt év börtönbüntetés várt a törvényszegőkre, de jellemzően nem börtönöztek be melegeket emiatt különösen nem az utóbbi mintegy húsz év során.

A meleg szex régóta tabu téma a konzervatív országban ahol sokan még a mai napig betegségnek tartják a homoszexualitást. A döntés nagy megkönnyebbülést hoz az ország LMBT közössége számára, akik úgy értékelik a magánélethez való alapvető jogok, a diszkirimnáció elleni küzdelem és a szabadség győzelme a bíróság döntése.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook