Tony Blair bírálja a pápát homofóbiája miatt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

angliaA volt brit miniszterelnök egy interjúban kérdőjelezte meg a pápa hozzáállását a homoszexualitás kérdéséhez.


Egy meleg magazinnak azt mondta Blair óriási különbségek vannak az LMBT közösség tagjainak elfogadásának szintjében a különböző korosztályok között.

 

Valószínűleg ugyanazok a félelem okai, mint a vallási vezetők esetébenl, hogy ha ilyen dolgokat elfogadhatónak ítélünk akkor az változtat a hozzáálláson és akkor ez hova vezethet?

Sok mindent újra kell gondolni. Valójában az újragondolás koncepciója hozzáállást kellene változtasson és ennek a vallásos hithez való közelítés részéve kell válnia.

Arra a kérdésre, hogy még a mi életünkben van-e esély arra, hogy melegbarát pápa legyen a katolikus egyház élén azt mondta Blair: nem tudja.

Szerinte csodálatos és nagyszerű dolgokat cselekszik  a katolikus egyház és sok fontos dologért kiáll a pápa. De úgy véli, ha besétálnánk bármelyik vasárnap egy templomba és megvizsgálnánk az ott lévők összetételét meg lennénk lepve milyen nyitott gondolkodású emberek lennének ott.

Tony Blair miniszterelnöksége alatt vezették be a regisztrált partnerkapcsolatot az azonos neműek számára a szigetországban és akkoriban szállították le a belegyezési korhatárt a heteroszexuálisokkal azonos szintre a melegek esetében.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook