Melegjogi aktivista kérdezte Hillary Clintont

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

euAz amerikai külügyminiszter asszony első hivatalos európai útján Brüsszelben európai fiatalok kérdéseire válaszolt egy talákozón.


Hillary felszólított egy "I Love Hillary" feliratú polót viselő fiatalembert aki a következő kérdést intézte hozzá:-"Max vagyok moldovából és melegjogi aktivista. A világ hét országában halállal büntetik a homoszexualitást és jónéhány másikban börtönnel. Rengetegen halnak meg a világon a Bush adminisztráció által folytatott HIV/AIDS politika miatt mivel nem költöttek pénzt a melegek közötti prevencióra. Miben változhat az Egyesült Államok külpolitikája az elkövetkező években emberjogi és azon belül konkrétan a melegek és a leszbikusok jogaival kapcsolatos ügyekben?"

Hillary válasza:- "Az ember jogok védelme mindig egyik alapvatő pillére volt és lesz az amerikai külpolitikának. Manapság pedig kiemelten fontos kérdésként kezeljük a melegekkel és leszbikusokkal szemben megnyilvánuló üldöztetést és diszkriminációt. Szörnyen elkeserítő a helyzet manapság, hiszen a világban sok helyen erőszakos cselekményeket követnek el a leszbikus és meleg közösség tagjaival szemben és sajnálatos módon ezek az esetek nem elszórtak hanem gyakorlatilag támogatott és elnézett események. Reményeink szerint az elkövetkező években tudunk változtatni ezen a helyzeten..." - válaszát vastaps kísérte.

 

3:06


 

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook