Meleg portálokat blokkoltak Bahreinben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

bahreinBahrein meleg közössége felháborodással fogadta, hogy egy sor internetes oldalt blokkolt a kormány pornó tartalmak elleni fellépés ürügyén.


A homoszexuálisok arra használták az internetet, hogy barátaikkal találkozzanak, kapcsolatot teremtsenek, de biztonságuk veszélybe került azáltal, hogy a kormány úgy döntött blokkolja az olyan népszerű oldalakhoz való hozzáférést, mint például a gaydar.com.
 
Az egyik meleg bahreini férfi, aki neve elhallgatását kérte, elmondta, hogy a döntés miatt nyilvánosan kénytelenek találkozni - kitéve magukat a család, a társadalom haragjának, és annak, hogy idegen emberekkel találkozzanak. Véleménye szerint a tiltás nyomán úgyis elszaporodnak a pornófilmek a feketepiacon, de ha a kormány ezt a tiltást, mint célzást a homoszexuálisoknak szánta, akkor talán először az iskolákban kellene körülnézniük.
 
"Azt hiszem, ezek után nagyon sok bevándorló el fogja hagyni az országot - sokan azért élnek itt, mert Bahrein liberálisabb, mint a többi ország."
 
Az egyik meleg bevándorló, aki neve elhallgatását kérte, szintén egyetért azzal, hogy ez a kezdeményezés visszalépést jelent.
 
"Nagyon csalódott vagyok, de már megtaláltam a módját, hogy hogyan birkózzak meg a helyzettel."
 
Ugyanakkor, egy leszbikus bahreini hölgy, aki szintén név nélkül kívánt nyilatkozni, elmondta, hogy bár ő maga nem használta ismerkedésre ezeket a meleg internetes oldalakat, de sok barátja igen, és őt is felháborítja ez a tiltó intézkedés.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook