Connecticut államban engedélyezik házassági engedélyek kiadását egynemű pároknak

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

usaA múlt hónapban Connecticut állam Legfelsőbb Bírósága alkotmányellenesnek minősítette azt a korábbi rendelkezést, mely megtiltotta házassági engedélyek kiadását egynemű pároknak. Ennek folytatásaként az államban szerdától engedélyezik házassági engedélyek kiadását egynemű pároknak. Csak Connecticut és Massachusetts államok ismerik el az azonos nemű párok egyenlő házasodáshoz való jogát.

"Örömteli nap ez a mai Connecticut-ban, hiszen több száz elkötelezett, egymást szerető pár készülődik arra, hogy kapcsolatát polgári házassági engedéllyel is törvényessé tegye. Ez egy történelmi jelentőségű nap a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereknek országszerte, akiket mélységesen elkeserített a múlt hét keddi döntés, s akik tudják, hogy az egyenlő jogok minket is megilletnek,"-mondta az Emberi Jogok Kampányának Elnöke, Joe Solmonese. "Amit ma Connecticut tett, jelzés értékű, út egy új, reménytelibb holnap felé."
 
Az Emberi Jogok Kampánya (Human Rights Campaign) az ország legnagyobb leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereket támogató polgárjogi csoportja.
 
Az Emberi Jogok Kampánya Amerika legnagyobb polgárjogi szervezete, mely a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek egyenjoguságáért harcol. Az amerikai emberek inspirálásával és bátorításával az Emberi Jogok Kampánya azért küzd, hogy véget vessen a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereket sújtó diszkriminációnak és egy olyan nemzet megteremtését tűzte ki célul, ahol mindenkit megillet az alapvető igazságos és egyenlő bánásmód.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook