Irakban megölték a meleg közösség egyik vezéregyéniségét

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

irakA 27 éves Bashart Bagdadban tegnap szabályszerűen kivégezték felfegyverzett milicisták.

Bashar egyike volt azoknak akik a melegek és leszbikusok számára menedékházakat hoztak létre a fővárosban és környékén. Ezekben a házakban a melegek meg tudják húzni magukat a rájuk vadászók elől. Bashar volt az egyik kordinátora az iraki meleg életnek. Emberek tucatjainak mentette meg az élatét.

Bashar egyetemista volt és egy fodrászüzletben találtak rá. A milicisták egyzserűen berontottak az üzletbe és tüzet nyitottak rá.

Az ENSZ már 2007-ben is felhívta rá a figyelmet, hogy támadások érik a melegeket. Nemcsak a milicisták ölik meg a gyanús elemeket, de gyakran vallási bíróságok elé állítják őket ahol aztán halálra ítélik és ki is végzik őket. Mindez annak az eredménye, hogy 2005-ben a siíta vallási vezető Grand Ayatollah Ali al-Sistani fatwa-t hirdetett egy fajta úgynevezett vallási nyilatkozatot, melyben azt rögzítette, hogy a melegeket és a leszbikusokat a "lehető legkegyetlenebb módon meg kell ölni".

Azóta a Madhi Army, a siíta fundamentalista milícia és más halálosztagok is kiemelten célozzák meg az LMBT közösség tagjait. Bár maga a homoszexualitás nem bűncselekmény Irakban mégis vannak törvények melyek kifejezetten a melegeket sújtják, ráadásul az ország egyfajta polgárháborús helyzetben van és milícisták bizonyos csoportjai vadásznak a meleg és transznemű Irakiakra akiket meg is gyilkolnak ha rájuk találnak.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook