Elkezdődött Ázsia legnagyobb melegfesztiválja

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

tajvanA tajvani meleg közösség az elkövetkező hetekben ünnepel. Az idei Taipei Gay Carnival ma kezdődött. A legnagyobb esemény a Pride parade lesz szeptember 27-én.

A szervezők 20000 látogatóra számítanak, ez a legnagyobb fesztivál egész Ázsiában. Szemináriumok is lesznek és a város esszé pályázatot hirdetett. Az öt legjobbat kiadják egy könyvecskében amely a taipei-i meleg életről szól majd. Ázsiai szomszédaihoz képest Taiwan elég jó kapcsolatban van a meleg közösséggel és még az azonos neműek regisztrált kapcsolatának létrehozásáról is volt már szó az országban. Már nem meglepő az sem ha egy politikus beszédet mond a Taipei Pride -on.

Tavaly a Kínai Nemzeti Párt elnökjelöltje mondott beszédet a parádé startja előtt és megígérte lobbizni fog egy törvényért amely az LMBT közösség jogait védené.

A "meleg ipar" egészen kivirágzott az első 2003-as pride óta amelyen ezren vonultak mindössze. Sorra nyílnak meleg helyek az országban.

Bár a tolerancia nagyobb már az egyenlőséget biztosító jogok még mindig nem teljesek különösen a házasodáshoz való jog hiányzik.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook