Chicagoban meleg középiskola nyitását fontolgatják

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

usaA metropolisz oktatási vezetői azt tervezik, hogy teljesen külön iskolát nyitnak az LMBT diákok számára, de a tervnek bőven akad ellenzője is természetesen a meleg közösségen kívül és belül is.

Az LMBT közösség néhány vezetője üdvözli az ötletet, mások viszont arra figyelmeztetnek egy ilyen iskola elszigetelné a meleg diákokat.

Konzervatívok egyszerűen az adófizetők pénzének pocsékolásáról beszélnek. A tervnek így még nagyon sok közösségi találkozót túl kell élnie. Az első még ebben a hónapban lesz. Aztán a chicagoi iskolák felügyeleti szervének engedélye is szükséges lesz az iskolarendszer vezetőinek végső döntéséhez. Az iskola legkorábban 2012-ben kezdheti meg működését.

A Meleg, Leszbikus és Hetero Oktatási Hálózat számára készült 2005-ös tanulmány szerint a melegek bántalmazása óriási gondokat okoz az állami iskolákban.

Az amerikai első "meleg suli" már 2003-ban megnyitotta kapuit New Yorkban és érdekesség, hogy az intézmény a nevét arról a Harvey Milk-ről kapta akiről nemsokára mozikba kerül az életét bemutató film .

harvey milk high school


pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook