Floridában alkotmányellenes, hogy a homoszexuálisok nem fogadhatnak örökbe

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

USAEgy bíró megkérdőjelezte a melegek adoptálását tiltó 31 éves törvény létjogosultságát egy olyan ügyben ahol egy 52 éves meleg férfi szeretett volna véglegesen örökbe fogadni egy 13 éves fiút akit már 2001 óta ő nevel.

A fiú gyámját és partnerét helyi szociális munkások támogatták és bátorították, hogy próbálják meg a peres eljárást a "fiú érdekei" miatt. Bár azt mondják a szakértők, hogy ez nem nyitja meg az utat a melegek számára, mégis ez már a harmadik eset 1991 óta amikor az azonos neműek örökbefogadási jogának tiltását "alkotmányellenesnek" minősítik bírók. Ráadásul egy hasonló ügyet jövő hónapban tárgyalnak Miami-ban.

A bíróság állásfoglalásában valami olyasmi fog állni a bíró szerint, hogy ez a törvény az emberek egy nagyon elszigetelt kicsiny csoportját bünteti, konkrétan azokat a homoszexuálisokat akik szeretnének gyermeket fogadni örökbe.

A törvény valami olyasmi szellemiséget sugall, mely szerint soha nem képviselheti a gyermek érdekeit az, hogy homoszexuálisok fogadják örökbe.

Floridán kívül csak egy állam van az Egyesült Államokban ahol hasonló törvény van érvényben és az Mississippi.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook