Egy svéd leszbikus pár pert indít a mesterséges megtermékenyítés szabályai miatt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

svédországA diszkriminációellenes ombudsman kezeli ügyét annak a leszbikus párnak akik azt állítják nincs meg a jogegyenlőség a szexuális orientációjuk alapján kisebbségben lévő párok számára a megtermékenyítéses eljárások során.

A két nő 7700 dollár (több mint 12 millió forint) kártérítést követel, mert nem úgy bántak velük mint a gyermektelen heteroszexuális párokkal amikor részt vettek a megtermékenyítési programban.

Követelésük alapja az, hogy a kezelések a hetero párok számára térítésmentesek ezzel szemben a leszbikusoknak fizetni kell értük és ez jogtalan így.

A megtermékenyítés előtt megvizsgálják, hogy a sikertelen megtermékenyülés oka betegség vagy valamely szaporító szerv hiánya. Azok számára akiknél orvosi probléma a gyermektelenség oka ingyenes a kezelés. Leszbikus párok esetében az ok egyértelműen a férfi hiánya. Ez a fajta gyermektelenség nem kevésbé önkéntelen mint azoknál akiknek szervi elváltozásaik vannak.

Orvosi vizsgálatért fizettetni a leszbikusokat az ombudsman szerint amikor nyilvánvaló a helyzet, egyszerűen tisztességtelen és igazságtalan.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook