Szenegálban bebörtönöztek egy belga meleg házaspárt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

szenegálA 61 éves belga és a 63 éves szenegáli férfit két év börtönre ítélték "homoszexuális házasság és természetesellenes cselekedetek végrehajtása" miatt.

A pár júliusban házasodott össze Belgiumban és aztán tértek vissza Afrikába. Richard Lambot azért házasodott össze Moustapha Gueye-vel, hogy utóbbi megszerezhesse a Belgiumban való letelepedéshez szükséges iratokat. Belgiumban legális a meleg házasság de Szenegálban kettőtől öt évig terjedő börtönnel büntethető a homoszexualitás.

Bár a letartóztatások és elítélések ritkák a megbélyegzéssel és a zsarolással gyakran szembesülnek a melegek. Egy afrikai jogvédő szervezet idén már aggodalmát fejezte ki a Szenegálban egyre növekvő homófóbiával kapcsolatban. Az országban működő muszlim szervezetek figyelmeztettek "a hit és morál ellenségeire".

Februárban néhány nap után elengedtek néhány férfit akiket homoszexualitás gyanújával tartóztattak le miután egy szimbólikus meleg házasságkötésről jelentek meg fotók a médiában és mindez óriási viszhangot keltett.

Olyan spekulációk láttak napvilágot, hogy valószínűleg vezető beosztású meleg hivatalnokok leleplezésével fenyegetőztek és ezért engedték el őket.

Állítólag több tucat szenegáli meleg hagyta el az országot halálos fenyegetések elől menekülve.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook