Iskolabálba azonos nemű partnerrel csak nyilatkozattal lehet menni

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Új-ZélandNéhány új-zélandi középiskolában a meleg és leszbikus párok számára kötelező nyilatkozatot aláírni amelyben kinyilatkoztatják homoszexualitásukat amennyiben együtt szeretnének elmenni az iskolabálba.

Jogvédő szervezetek szerint etikátlan és törvénytelen valakit a szexuális orientációja alapján megkülönböztetni. Jövő hónapban egy meleg szervezet tiltakozásképpen alternatív bált rendez "ahol nem számít milyen nemű akivel randizol és mindegy ki viseli a szoknyát".

Nem nevezik meg az iskolákat, de négyről is van tudomásuk ahol szexuális orientációt elismerő nyilatkozatot kell aláírniuk a meleg diákoknak ahhoz, hogy azonos nemű partnerrel mehessenek a bálba. Munkahelyek esetében ez diszkriminációnak minősülne és elkerülhetetlen lenne a botrány, de mivel iskolákról van szó, ők azt hiszik megúszhatják valahogyan.

2001-ben már az akkori oktatási miniszter egy hasonló helyzet kapcsán kijelentette, hogy ellenzi az azonos nemű párok akadályoztatását. Abban az iskolában azóta nem kérnek semmiféle nyilatkozatot.

A meleg bloggerek azonnal erőteljes kritikával éltek a témát illetően. Mindez érthető, hiszen valóban ez a lépés nem csupán diszkriminatív, de pokolian kegyetlen és nagyon igazságtalan.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook