Meghalt Del Martin, az egyik legnagyobb leszbikus aktivista

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

gyászDel Martin akinek az LMBT közösség jogérvényesítésének ügyében végzett kitartó és nagyon hosszú harca idén meghozta gyümölcsét és partnerével akivel 55 éve élt együtt már, idén a Kaliforniai Legfelsőbb Bíróság történelmi döntésének értelmében végre összeházasodhattak, szerdán 87 éves korában San Franciscoban elhunyt.

Phyllis Lyon Del MartinPartnere, házastársa a szintén aktivista Phyllis Lyon mellette volt végig. Martin és Lyon San Franciscoban házasodtak össze idén júniusban 55 együtt töltött harcos és küzdelmes év után.
Gavin Newsom san franciscoi polgármester a városháza előtti zászlókat tegnap félárbocra állíttatta Del Martin tiszteletére.

-"Több mint fél évszázadon át szolgálta a nők és az LMBT közösség érdekeit Del martin szerető házastársával Phyllis Lyon-nal együtt."-mondta a polgármester.-" Del Martin és Phyllis Lyon 2008 június 6-ai házassága komoly mérföldkő országunk szabadság és egyenlőség felé vezető történelmi útja során. Del lefektette az alapokat mindazok számára akik méltósággal szeretnék élni az életüket és mindannyian örökre az adósai vagyunk. Tiszteletünket legméltóbbképpen úgy tudjuk leróni Del Martin életműve előtt, hogy tovább harcolunk és nem adjuk fel soha amíg el nem érjük mindenki számára az egyenlő jogokat. Legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki Del családja számára, házatársának Phyllisnek és lányának Kendrának valamint mindazoknak akik e nagyszerű és úttörő asszony elvesztését gyászolják."

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook