Litvánia kitiltotta az Európai Unió homoszexualitást támogató kamionját

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

euAz Európai Unió kamiont indított útjára, hogy a homoszexualitás elfogadottságát növeljék és ezt a járművet sorrendben a második alkalommal sem engedték közterületen megállni Litvániában.

Vilniuszba érkezett volna menetrendszerint a kamion ahonnan pénteken egy másik litván városba tartott volna. De mindkét város polgármestere visszautasította a kamion fogadását így azok egy bevásárlóközpont magánparkolójában kénytelenek majd megállni. Tavaly még az országba sem engedte be őket a litván kormány.

Az "anti diszkriminációs kamionként" ismert óriási sárga járművek 2004 óta járják az uniót. Jelszavuk: A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen. A kamion események széles skáláját keresi fel 10 EU-országban, beleértve a zenei és kulturális fesztiválokat, a foglalkoztatási vásárokat, egyetemeket, valamint ifjúsági és sporteseményeket.

anti discrimination

A vilniuszi polgármester szerint ez az egész a homoszexualitás népszerűsítéséről szól csupán. A kaunasi polgármester pedig még ezen is túllőve kijelentette "egy homoszexuális fesztivál nagyon sok negatív érzelmet szabadítana fel".

Idén februárban jónéhány országot elmarasztalt az Unió mert nem képesek betartani az EU diszkrimináció elleni rendelkezéseit. Ezek az országok: Észtország, Franciaország, Finnország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Málta, Hollandia, Svédország és Csehország. A listán természetesen Litvánia is szerepel ahol júniusban a parlament elfogadott egy törvényt mely a házasságot férfi és nő között létrejött kapcsolatként definiálja követve ezzel Lettország példáját ahol még 2005-ben szavazták meg ugyanezt.

A kamion Magyarországra is hamarosan megérkezik. Augusztus 28-án a Szegedi Ifjúsági Napok helyszínén 31-én pedig a nyíregyházi Vidor Fesztiválon lehet vele találkozni.

anti discrimination

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook