Egyre nagyobb a meleg házasság támogatottsága Massachusettsben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

massachusettsA szavazók támogatják Deval Patrick kormányzót abban, hogy tovább bővítse az egynemű párok jogait.

A kormányzó múlt héten írt alá egy törvénytervezetet amely az államon kívül élő azonos nemű párok számára is lehetővé teszi a házasságkötést Massachusettsben. Egy 1913-as házassági törvény van most érvényben amely szerint nem házasodhatnak össze olyan párok akik házasságát az állam amelyben élnek nem ismeri el.

A felmérés szerint az emberek 59 %-a szerint meg kellene engedni az azonos nemű párok számára a házasságot akkor is ha az állam ahol élnek tiltja ezt és csupán 37%-uk ellenzi ezt.

A kérdéses törvényt akkor alkották amikor még a feketék és fehérek közötti házasság az ország legtöbb részén tiltott volt de Massachusettsben már nem. A törvény feledésbe merült azóta, de amikor 2003-ban lehetővé vált a melegek számára a házasságkötés az államban, az akkori republikánus kormányzó Mitt Romney előkaparta azt és megtiltotta az államon kívül élők számára a házasságkötést Massachussetsben.

Így lehetséges az, hogy bár az államban házasodhatnak a melegek az államhatárok gyakorlatilag zárva vannak az ország többi részében lakók előtt.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook