Több tucatnyi meleget tartóztattak le egy jakartai szaunában

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Ötvennyolc férfit - közöttük külföldieket - vett őrizetbe az indonéziai rendőrség az egyik jakartai meleg szaunában - közölte vasárnap a rendőrség. A világ legnépesebb moszlim országában egyre erősödik az ellenséges hozzáállás a leszbikusokhoz, a melegekhez, a biszexuálisokhoz és transznemű közösséghez.

homofóbia

Argo Yuwono, a rendőrség szóvivője közölte, hogy a Jakarta belvárosában tartott pénteki razzia nyomán hét ember ellen vádat emelnek az indonéz pornográftörvény alapján. Közöttük van a szauna tulajdonosa és a személyzet is. Akit bűnösnek találnak, azt akár tízévi elzárásra is ítélhetik. A többi ötvenegy férfit elengedik, ha kiderül, hogy nem bűnözők és nem birtokolnak kábítószert - tette hozzá.

A homoszexualitás nem bűncselekmény Indonéziában, kivéve Aceh tartományt, de az ország  LMBT+ közösségét számos támadás érte a közelmúltban. A rendőrség külön egységeket állított fel a melegek cselekedeteinek feltárására, és a legfelsőbb bíróság asztalán hever egy indítvány a homoszexualitás kriminalizálásáról.

Egy civil szervezet elítélte a pénteki razziát és az "önkényes" őrizetbe vételeket - ezt tette májusban is, amikor a rendőrség kihallgatásra 141 férfit állított elő. A civilek szerint a rendőrök megsértették az őrizetesek jogait azzal, hogy meztelen képeket készítettek róluk, amelyeket aztán kiszivárogtattak a közösségi médiában.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook