Őrizetbe vettek hét egyiptomi embert, mert szivárványszínű zászlót lengettek

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Őrizetbe vett az egyiptomi rendőrség hét embert hétfőn, amiért egy kairói koncerten szivárványszínű zászlót lengettek, ami a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT+) közösség jogai melletti ritka kiállásnak számít a konzervatív muszlim országban.

lmbt+ egyiptom

A hét személyt "szexuális deviancia népszerűsítésével" gyanúsítják, miután kamerafelvétel rögzítette, ahogy felemelik az LMBT+ mozgalom jelképének számító szivárványszínű zászlót a Masru Leila elnevezésű népszerű libanoni alternatív rockegyüttes koncertjén - közölték biztonsági források.

Az ügyészség egyelőre nem közölte, hogy vádat emelnek-e az ügyben, bíróság elé állítva az elkövetőket.

Előzőleg a nap folyamán az egyiptomi zenészszakszervezet azzal fenyegetőzött, hogy betiltatja a Masru Leila további egyiptomi fellépéseit, az együttes frontembere, az énekes Hamed Szino ugyanis nyíltan vállalja, hogy meleg.

A "szexuális deviancia népszerűsítése" Egyiptomban az azonos neműekkel nyíltan vállalt kapcsolatra használt hivatalos kifejezés. Bár az ilyen viszonyt, kapcsolatot Egyiptomban konkrétan nem tiltja törvény, a leszbikusokkal és melegekkel  szembeni jogsértések mindennaposak.

MTI/pinkvanilla

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook