A meleg felvonulás idejére egyetlen nagy bulivá változott Amszterdam

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

amsterdam 2008A holland gay parádé rekordot döntött, minden eddiginél többen hajóztak a város történelmi csatornáin a színpompás és káprázatos "menetben".

Igazi fesztivál atmoszférát teremtett az az 500 000 ember aki a csatornák menti utcákon és az azokon átívelő hidakon nézte a zajos discozenével haladó 80 hajót amelyek 4 órán keresztül vonultak a vizen tele meztelen felsőtestű, bikinis, csillogó, bőrös és boás férfiakkal.

A környékbeli éttermeket és kávézókat rózsaszín léggömbökkel díszítették fel, rengeteg ingyen alkohol fogyott és a marihuána illata is terjengett a levegőben.

gay pride

A legnépszerűbb hajón egy rakás bőrrövidnadrágos férfi pompázott akik a nadrágon kívül csak a nyakukon viseltek egy bőrövet, a tömeget pedig táncra buzdították "Ebből egyszerűen sosem elég" jelszóval.

Más hajókon voltak kisportolt férfiak és nők cowboynak, angyalnak vagy akár ördögnek öltözve, de az egyiken igazán komoly üzenet állt pink betűkkel: "Nem mindenki ünnepelhet szabadon."
 


Ez volt a tizenharmadik meleg parádé Amszterdamban és idén először szponzorálta két óriáscég a rendezvényt. Először csatlakoztak a menethez a holland kabinet tagjai valamint a város polgármestere, hogy megmutassák politikai támogatottsága van az lmbt közösségnek.

Az egyik nagy szervezet hajója teljesen üres volt. Arra emlékeztették a közönséget ezzel, hogy vannak országok ahol üldözik a homoszexuálisokat vagy akár halálbüntetéssel is fenyegetik őket.

Idén először volt keresztény hajó is és volt egyenruhás rendőrökkel teli hajó is.

További képek az Amsterdam gay pride-ról

gay pride

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook