Németországban LMBT+ menedékkérőknek nyitnak szállást

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű menedékkérőknek nyitnak szállást a németországi Nürnbergben – jelentette hétfőn a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság.

Nürnberg

Nürnbergben a Fliederlich nevű helyi LMBT egyesület kibérelt egy üresen álló épületet, amelyben 25 embernek alakítottak ki szállást. Az első menedékkérők a jövő héten költöznek be, köztük egy leszbikus etiópiai, akit hazájában szexuális orientációja miatt bántalmaztak, és egy meleg iraki férfi, aki egy Nürnberg környéki befogadóállomáson találkozott azzal a homofób bandával, amely már hazájában is gyötörte szexuális irányultsága miatt.

A szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben a muzulmánok egy része “sértésként éli meg a homoszexuálisok vagy transzneműek jelenlétét”, akik így “állandó stresszben” élnek – mondta az egyesület egyik vezetője, aki szerint egész Németországban a nürnbergi lesz az első menekültszállás az LMBT+ közösség tagjainak.

Az intézmény fenntartását a nürnbergi önkormányzat finanszírozza. A rászorulók az egyesülethez fordulhatnak segítségért, de az önkormányzat szociális osztályán döntenek arról, hogy ki költözhet be – áll a Bayerische Rundfunk beszámolójában.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook