Kolumbiábiában két leszbikus nő ül miniszteri székben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

kolumbia Kolumbia

A kereskedelmi, ipari és idegenforgalmi miniszter a nyilvánosság elé állt azzal, hogy leszbikus és az oktatási miniszterrel él, az alkotmánybíróság pedig precedensértékű ítéletet hozott arról, hogy leszbikus és meleg kapcsolatban élők is örökbefogadhatnak, ha a gyereknek valamelyikük a valódi biológiai szülője.

„Bár tudnám, hogy a férfiaknak miért nem teszik fel a kérdést? Vajon hány meleg férfi lehet a kormányban?" - kérdezte az RNC rádiónak adott interjújában Cecilia Álvarez-Correa Glen, a kolumbiai kereskedelmi, ipari és idegenforgalmi miniszter, amikor a riporter magánéletével kapcsolatban faggatta.


Gina Parody és Cecilia Álvarez

Noha Álvarez korábban soha sem nyilatkozott magánéletével kapcsolatban, csütörtökön nyíltan beszélt kapcsolatáról Gina Parodyval, akit augusztus 20-án nevezett ki oktatási miniszterré a kolumbiai államfő, Juan Manuel Santos.

„Szeretném megköszönni az elnöknek, hogy soha sem foglalkozott ilyen személyes témákkal, és kizárólag a szakmai képességeinket nézte" - idézi Álvarezt a Colombia Reports portál. A politikust az első Santos-kormány idején, 2012. augusztus 28-án nevezte ki az elnök közlekedési miniszterré. „Az államfő mindig a kvalitásainkat értékelte. Gina eddigi munkájával bebizonyította, mennyire keményen dolgozik. (...) Az elnök mindig a képességeimről beszélt, és úgy gondolom, hogy ez így történt Gina esetében is" - mondta az első nyíltan leszbikus  kolumbiai politikus.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook