A cseh emberi jogi miniszter vállalt védnökséget a Prague Pride felett

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Prága PridePrága Pride

Több mint száz koncertet, kiállítást, vitafórumot, sportvetélkedőt és más különféle rendezvényt kínál az érdeklődőknek az idei Prague Pride fesztivál. Az augusztus 11-től augusztus 17-ig tartó fesztivál felett az idén - a  rendezvény négyéves történetében első ízben - Jirí Dienstbier, cseh emberi jogi miniszter vállat védnökséget. 

"Szeretnénk megmutatni, hogy Prága egy olyan hely Kelet és Nyugat között, ahol az emberek nem félnek megfogni egymás kezét, ahol nincs erőszak a homoszexuálisok ellen, s ahol törvényes az azonos neműek regisztrált partnersége" - jelentett ki Czeszlaw Walek, az LMBT+ emberek  fesztiváljának igazgatója keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: "szeretnék bizonyítani a homoszexuálisoknak, hogy a nehezen megszerzett jogokkal törődni kell."


A miniszteri védnökség következtében az idei Prague Pride hivatalos megnyitójára a Hrzán-palotában kerül sor, amely a cseh kormány egyik legreprezentatívabb palotája közel az államfő székhelyéül szolgáló Hradzsinhoz.

A Prague Pride tavalyi rendezvényein összesen több mint 60 ezer ember vett részt. A résztvevők között több ezer külföldi is volt. A rendezők az idén is legalább ilyen érdeklődésre számítanak.

A fesztivál és a felvonulás ellen korábban a konzervatív körök élesen tiltakoztak. A tiltakozás azonban az elmúlt két évben fokozatosan csökkent. 

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook