Brit balett-táncosok bojkottálják Oroszországot

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Királyi BalettKirályi Balett

Bojkottálja a moszkvai vendégszereplést a londoni Királyi Balett két táncosa az LMBT+ embereket sújtó orosz törvények miatt. Mint a társulat kedden bejelentette, két táncos az oroszországi melegellenes törvények miatt nem vesz részt a turnén, amely a Királyi Balett első fellépése 2003 óta a moszkvai Nagyszínházban.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a 96-tagú társulatból csak ketten bojkottálják "politikai okokból" a moszkvai vendégszereplést, és hiányuk nem befolyásolja az előadásokat. Nem közölték, hogy név szerint kikről van szó, csak annyit tudni, hogy a vezető szólótáncosok mind ott lesznek Moszkvában.


Brit lapok szerint egy férfi és egy női táncosról van szó, de azt nem tudni, hogy maguk az LMBT+ közösséghez tartoznak-e.,

A művészek egy tavaly elfogadott törvény ellen tiltakoznak, amely nyilvánosan csak elítélő módon enged szólni a "homoszexualitásról".

A Királyi Balett hat alkalommal lép fel a Bolsojban a brit-orosz kulturális évad keretében, s Kenneth MacMillan "Manon", Wayne McGregor "Tetractys", Frederyck Ashton "Rhapsody", valamint Christopher Wheeldon "DGV: Danse á Grande Vitesse" című művét adja elő.

A brit külügyminisztérium nemrég Sir Ian McKellen nyíltan meleg színészóriást tanácsolta el attól, hogy Oroszországba utazzék. 

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook