Bélyeggel tisztelegnek Harvey Milk melegjogi aktivista emléke előtt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Harvey Milk Harvey Milk

Postai bélyeggel tiszteleg az Egyesült Államok az 1978-ban meggyilkolt melegjogi aktivista, Harvey Milk előtt, aki az amerikai köztisztviselők közül elsőként vállalta nyíltan másságát. A fekete-fehér bélyeget, amelyen Milk mosolyogva látható a melegjogi mozgalom jelképe, a szivárvány színei társaságában, a Fehér Házban mutatták be a múlt héten mások mellett a néhai aktivista rokonainak jelenlétében - adta hírül a BBC News.

A bélyeg leleplezésekor Samantha Power amerikai ENSZ-nagykövet a melegeket megillető jogok további támogatására szólított fel. Mint elmondta, még mindig van hét olyan ország, amelyekben legális azért kivégezni valakit, mert homoszexuális.


Power továbbá támogatta, hogy a Fehér Ház nyomást gyakoroljon a törvényhozásra annak érdekében, hogy megtiltsák az amerikai munkahelyeken a szexuális orientáción alapuló diszkriminációt. "A postabélyegek nem fognak ezen változtatni, de a törvényhozás igen" - fogalmazott az amerikai ENSZ-nagykövet.

Milk a hetvenes években politikusként nyíltan vállalta homoszexualitását és kiállt a melegek jogaiért. 1978-ban San Francisco polgármesterével együtt meggyilkolták. Életéről Gus Van Sant készített filmet 2008-ban Sean Penn főszereplésével. A melegjogi aktivista megformálásért az amerikai színész elnyerte a legjobb férfi alakításért járó Oscar-díjat. 

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook