A melegek zaklatása ellen indít iskolai programot Canterbury érseke

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Canterbury érsek stop homofóbia

Szembeszáll az anglikán egyház iskoláiban a melegekkel és leszbikusokkal szembeni ellenérzésekkel, az őket érő megkülönbözetéssel, a homofóbiával Canterbury érseke, az anglikán világunió legfőbb vallási méltósága. Erről a Christian Today című, felekezetközi brit keresztény lap számolt be hétfőn. A cikk szerint a "Megbecsülni Isten minden gyermekét" ("Valuing All God's Children") elnevezésű programot Justin Welby egy londoni iskolában indította el. A kezdeményezés hosszú távú célja, hogy az egyházi iskolákban egyetlen gyerek se legyen kitéve diszkriminációnak a szexuális irányultsága miatt.

Welby úgy vélekedett, a homofóbia alapján történő zaklatásokra a zéró tolerancia elvét kell alkalmazni, annak ellenére, hogy a brit felsőházban maga is az azonos neműek házassága ellen szavazott.


Justin Welby, Canterbury érseke

"Az egyik fő kihívás a homofóbia elleni harc összetettsége, hiszen a házasság intézményéről még mindig a hagyományos, anglikán elveket tanítjuk, miközben az azonos nemű párok élettársi kapcsolatának törvényi meghatározása forradalmi változáson ment keresztül" - fogalmazott.

A programra a legújabb statisztikák szerint is szükség van, hisz egy friss közvélemény-kutatás szerint a magukat homoszexuálisnak valló 16 és 25 év közötti fiatalok 49 százaléka érzi úgy, hogy az iskolában tényleges diszkriminációnak, vagy legalábbis annak veszélyének van kitéve - írta a Christian Today.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook