Szivárványszínű zászlót tűztek ki Toronto-ban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

torontoszivárvány

Az LMBT+ közösséggel való szolidaritás jeleként szivárványszínű zászlót tűztek ki Toronto városházára pénteken, a szocsi olimpia megnyitó ünnepsége alatt, noha a város polgármestere ellenezte ezt. Hasonlóan cselekedtek Kanada több másik városában is egy helyi közösségi központ kérésére. A zászló az olimpia két hete alatt lesz kint.

Torontóban a város protokollfőnöke engedélyezte a lobogó kitűzését. Rob Ford polgármester viszont azt szeretné, ha eltávolítanák, mert - mint mondta - az olimpia a hazafiasságról szól, és nem valaki szexuális irányultságának védelméről. Tiltakozása jeléül az irodája ablakából kanadai zászlót lógatott ki.


Szivárványszínű zászlót tűztek ki Toronto városházára

Ford Kanada legvitatottabb politikusa, több botránya miatt tavaly csaknem minden jogkörétől megfosztották. Kiderült róla, hogy hivatalba lépése után is fogyasztott kábítószert és ittasan vezetett. Egy alkalommal kamerák előtt trágár kifejezést használva tagadta, hogy orális szexre tett volna ajánlatot egyik volt kolléganőjének. Három beosztottjának állításával szemben tagadta azt is, hogy prostituáltat vitt volna be a hivatalába.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook