A BWO énekli az EuroPride hivatalos dalát

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

europride stockholmAz idei évben az EuroPride Stockholmban ezen a héten pénteken kezdődik és jövő hét vasárnapig tart. Sok művész számára megtisztelő feladat a hivatalos Pride dal elkészítése. Idén a BWO írta és adja elő a dalt. A csapat a Stockholm Pride-on 2007-ben és 2005-ben is fellépett már.

A stockholmi elektro- pop trió még 2004-ben alakult, amikor Alexander Bard találkozott a 22 éves Martin Rolinski-vel, aki akkortájt a Gothenburg-i Chalmers Egyetem mérnök hallgatója volt, s kinek énektehetségére pár hónappal korábban figyeltek fel egy karaoke est során. Hamarosan Anders Hansson producer is csatlakozott hozzájuk, s végül Marina Schiptjenko billentyűssel kiegészülve alakították meg ezt a csapatot.

BWO
Bodies Without Organs

A dalszövegeket elsősorban Alexander Bard és Anders Hansson írja, de rájuk hárul az összes menedzseri teendő is. A páros már a '90-es évek közepe óta ismert a skandináv zeneiparban, ahol már komoly ismertséget könyvelhetnek el. Korábbi nemzetközi sikereiket olyan híres előadók menedzselésével és dalainak megírásával aratták, mint az Army Of Lovers, Vacuum, Alcazar, vagy akár Cher, Christina Aguilera és Jessica Simpson egy-egy dala.

A B.W.O (Bodies Without Organs) Svédország egyik legjelentősebb svéd exportcikkévé nőtte ki magát , s számos országban ostromolja a toplistákat.

Az The Bells of Freedom videója egy versenyről szól a Queer Idol címért. A BWO a zsűri és teljesen lehangolják őket a gyenge Elvis, Marylin, Kiss, Michael Jackson, Abba és egyéb utánzatok akiket a győztes formáció színre lépése előtt kell megnézniük. A nyertes csapat egy Village People adaptáció a BWO és az Army of Lovers tagjaiból alkotva akik nyolc év óta először tűnnek fel együtt. A győztesek végtelenül nagyvonalúak és a dal végén minden versenyzőnek megengedik, hogy csatlakozzon.

A Bells of Freedom az Európában még mindig jelenlévő homofóbiáról szól amely nemcsak keleten és délen jellemző hanem például akár Svédországban is jelen van hiszen a valamikor melegjogi szempontból liberalizmusát és toleranciáját tekintve vezető állam ma már inkább hátul kullog hiszen a házasság még mindig nem lehetséges azonos nemű párok között. Talán az esküvői harangszó amely a dalban hallható segíthet ezen a helyzeten, mondják a BWO tagjai akik büszkék arra, hogy ők jegyzik az idei pride dalát és nagyon örülnek neki, hogy az Army of lovers tagjai is szerettek volna szerepelni a videoklipben.

A BWO az Alcazarral fog fellépni augusztus 2-án a Stockholm utcáin zajló óriási parádé után.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook