Bújj elő szavazni az LMBTI egyenlőségért, az emberi jogokért, Európáért

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

ILGA-EuropeILGA-Europe

Az ILGA-Europe választási kampányt indít a 2014-es európai parlamenti választásokra, amelynek időpontja 2014. május 25.

A kampányt az öt legnagyobb politikai csoport tagjai indítják el holnap Strasbourgban a "Come Out election Pledge" aláírásával.

Roberta Metsola (EPP - Európai Néppárt /Kereszténydemokraták/)
Sylvie Guillaume (S&D - Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége)
Sophie in ’t Veld (ALDE – Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért)
Ulrike Lunacek (The Greens/EFA – Zöldek/Európai Szabad Szövetség)
Dennis De Jong (GUE/NGL – Egységes Európai Baloldal–Északi Zöld Baloldal)

A kampánynak két célja is van. Elsősorban azt szeretnék, hogy a jelöltek megválasztásuk esetére fejezzék ki elkötelezettségüket, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság továbbra is "elkötelezett lesz az általános emberi jogok és azon belül különösen az LMBTI egyenlőség iránt. Elkötelezettségük jeleként az ILGA-Europe és tagszervezetei megkeresik a jelölteket és felkérik őket, hogy írják alá a 10 pontos ígéretet. A 10 pont összefoglalja azokat a kérdéseket, amelyekben az ILGA-Europe előrelépést szeretne tapasztalni európai szinten az elkövetkező öt évben.

Gabi Calleja az ILGA-Europe társelnöke azt mondta: - " Az Európa Parlament mindig a legaktívabb és legelkötelezettebb EU-s intézmény volt az emberi jogok melletti kiállásban. Egy ilyen időszakban, amikor a méltóság, az egyenlőség és a tisztelet értékeit, melyek alapvető pillérei az uniónak a különböző szélsőségek megerősödése veszélyeztetik, különösen nemzeti és vallási szélsőségek, sokkal fontosabb az, hogy az Európa Parlament erős bajnoka legyen az emberi jogok védelmének, mint valaha.

ilga-europe európai parlament

Az elkövetkező öt évben, a jövőbeli európai képviselőktől erős elkötelezettségre van szükségünk, hogy biztosítsák azt, hogy az Európa Parlament továbbra is felügyelni fogja az emberi jogok betartását, számon kérve az Európai Unió alapelveit a többi európai uniós intézményen és a tagállamokon."

Másodsorban a kampány mozgósítani szeretné az ILGA-Europe tagságát, a szervezeteket és az egyéneket is az egész unióban, hogy legyenek aktívak az idei választásokon. Közismert és szomorú tény, hogy a 2009-es választásoknak volt a legalacsonyabb a részvételi aránya az európai választások történetében - 43%.

Paulo Côrte-Real az ILGA-Europe társelnöke azt mondta: -"Egyszerű az üzenetünk: ha otthon maradsz, és nem szavazol, mások fognak. Csak ha kapcsolatba lépünk a jelöltekkel és elmegyünk szavazni fognak az LMBTI ügyek meghallgatásra találni, lesznek az érdekeink képviselve és megvédve a jogaink.

Nincs idő a lazsálásra. Euro szkeptikusok és szélsőjobboldali mozgalmak kaptak lendületet és a szavazóik lelkesek és aktívak. Itt a lehetőség, hogy szavazzunk és bebiztosítsuk, hogy az Európai Unió továbbra is elkötelezett maradjon az emberi jogokkal és az LMBTI egyenlőséggel kapcsolatban."

Kampányweboldalunkon

  • egy interaktív EU térképen lehet majd követni minden EU tagállamban mely jelöltek csatlakoztak az ILGA-Europe felhívásához;
  • elmagyarázzuk miért fontosak az európai parlamenti választások, és hogy hol lehet több információhoz jutni;
  • eszköztárat biztosítunk azoknak a szervezeteknek és egyéneknek, akik Európa-szerte be szeretnének kapcsolódni.

ILGA-Europe

pinkvanilla.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook