A hawaii parlament is jóváhagyta az azonos neműek házasságának lehetőségét

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

hawaii hawaii

Neil Abercrombie kormányzó szerda reggeli aláírásával a nászutasok körében kedvelt Hawaii az Egyesült Államok 15. állama lesz, amelyben a meleg és leszbikus párok is házasságot köthetnek. A hawaii képviselőház után az amerikai szövetségi állam szenátusa is jóváhagyta kedden az azonos neműek házasságának lehetőségét.

Illinois államban már egy héttel ezelőtt megszavazta a parlament a melegházasság lehetőségét, de a törvényt Pat Quinn kormányzó várhatóan csak valamikor november második felében írja alá. Így előzi meg Hawaii Illinois-t.

A keddi hawaii szavazáson a szenátus, amelyben a demokrata pártiak vannak többségben, 19:4 arányban hagyta jóvá a tervezetet, és ezt üdvrivalgással, tapssal fogadta a ház galériáján vendégként jelen lévő több száz ember.

A törvény december 2-án lép életbe, és általa érvénytelenné válik az az 1994-es jogszabály, amely szerint a házasság egy nő és egy férfi szövetsége.

Barack Obama amerikai elnök - aki Hawaiion született - közleményben üdvözölte a törvény elfogadását, amint a korábbi esetekben is, amikor egy szövetségi állam bevezette a melegházasság intézményét.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook