Betiltanák a koedukált kollégiumokat Törökországban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

törökország Erdogan

A török kormánynak fel kell lépnie az ellen, hogy a fiúk és a lányok koedukált kollégiumokban lakjanak együtt - jelentette be Recep Tayyip Erdogan. Nem tudni, úgymond, hogy mi folyik ezeken a helyeken, a fiúk és lányok ugyanis vegyülnek, emiatt pedig bármi történhet. A kormányfő szerint konzervatív demokratikus kormányként mindenképpen közbe kell lépniük.

Mindez nemcsak az állami kollégiumokra, hanem a magánlakásokra is vonatkozik, ahol Erdogán szerint ugyancsak elfogadhatatlan, hogy a fiúk és a lányok egy fedél alatt éljenek.

"A szomszédaik elítélik őket. A tartományokkal és a biztonsági intézményekkel értékeljük az információkat, és intézkedni fogunk" - hangsúlyozta a kormányfő, aki szerint az államnak ilyen kérdésekben is joga van beavatkozni.

A konzervatív iszlám irányvonalat képviselő kormányfő kijelentését sokan bírálták az interneten és közösségi oldalakon. A legnagyobb ellenzéki erő, a világi Köztársasági Néppárt magyarázatot követelt. "Azt is felügyelni szándékozik, hogy hogyan öltözködnek a diákok, ahogy az iráni erkölcsrendőrség teszi?" - tették fel a kérdést Erdogannak.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook