Bécsben ragyogó napsütésben rekordszámú résztvevővel zajlott a melegfelvonulás

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

regenbogen parade 2008Szombaton a bécsi Szivárvány Parádéra rekordszámú 120000 békés, mosolygó ember látogatott ki. A szervezők a "Végre a kizártságból kikerülni!" mottóval ajánlották nekünk a rendezvényt és nem csalódtunk. Néhány órára megtapasztalhattuk milyen érzés szabadon melegnek lenni.


parlament
Szivárvány zászló a parlament előtt

Ausztriában előrehozott választások lesznek ősszel és emiatt az osztrák melegeknek még várniuk kell a házassági törvény elfgoadására. Két politikai párt, a szociáldemokraták és a zöldek képviseltették magukat a menetben saját kamionnal. A Zöldek idén először csatlakoztak a menethez és a szociáldemokrata kormány szintén először a parlament elé is szivárvány zászlókat helyezett ki. Mindkét párt támogatja a meleg házassági törvényt.

bécsi villamos
Bécsi villamos szivárvány zászlóval

A Vienna Pride rendezvényeinek sora már június 12-én elkezdődött és Bécs valamennyi villamosa az osztrák zászló mellett szivárvány színű zászlóval közlekedett ami szemmel láthatóan nem probléma a tőlünk 200 kilométerre élő emberek számára. Az is hagyomány már, hogy a városházára is felvonják a meleg lobogót.


regenbogen parade start
Indulás előtt - Stadtpark

A Pride záróeseménye és egyben a legtöbb embert megmozgató rendezvénye a Regenbogen Parade amely idén tizenharmadszor került megrendezésre. A menet a Stadtparktól indult ahol negyven különböző jármű és gyalogoscsoport várakozott békésen zeneszótól hangosan az indulásra, érdeklődő emberekkel körülvéve. A bécsiek kíváncsian és mosolyogva várták az indulást ami késett is egy kicsit na meg nem is volt túl rohanós. A menet nagyon lassan, nyugodtan haladt a cél felé. Számos nagy cég reklámajándékait osztogatták, dobálták a kamionokról (pl. Durex, Coca-Cola, Absolut Vodka). Sietni nem kellet hiszen mindenki jól meg akarta nézni a kamionokat, járműveket és a színes fiúkat, lányokat. Vallásos provokációt nem fedeztünk fel magamutogató melegek és leszbikusok viszont annál többen voltak.

pride girls and boys
A pride lányok és a pride fiúk

A legelképesztőbb figurákkal is fotózták magukat a nézelődők akik gyermekeiket sem hagyták otthon és megtöltötték az utak szélét miközben a menet is egyre sűrűbb és nagyobb lett ahogyan közeledtünk a cél felé ahol a kaminokat azonnal letakarították és el is hajtottak a helyszínről, a menetet záró szivárvány zászlókkal felszerelt takarítóautók pedig az utat tették tisztává amint elhaladt a menet. Mire mindenki beért a célba ahol koncertek vártak a tömegre már haladt a forgalom a belvárosi utakon.

karnevál
Karneváli hangulat

Rendőri jelenlét volt. Szükség volt rájuk az utak lezárásához és a felvezetéshez. Más dolguk nem akadt. Nem hiányoztak a tojások a szidalmak és a támadások. Jó érzés volt, hogy lehet együtt egymással békében elfogadva élni és egyszer egy évben mindent szabad, mindenki az lehet aki és ez így van rendben.

leszbikus család
Leszbikus család

Sajnos a vihar ami aztán megérkezett kicsit elmosta a programokról a tömeget de mire a Right Said Fred és a Kosheen lépett színpadra újra dugig volt a tér, az esti hivatalos partyn - mely mellett még 7 különböző helyszínene votak bulik a Pride keretein belül - ,pedig szintén nagyon sokan voltak. Kellemetlen élmények nélkül jöttünk haza és reméljük egyszer talán itthon is vonulhatunk ilyen szépen nyugodtan majd.

mr gay austria 2008
Mr. Gay Austria 2008

További képeinket tekintsd meg a galériában!

pinkvanilla.hu

gay pride


regenbogen


regenbogen
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook