Spirit Day - 2013.október 17. A lélek napja

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Lélek napja spirit day

Világszerte milliók viseltek lilát ma a Lélek Napján annak jelképeként, hogy támogatják a meleg, leszbikus, biszexuális és transz (LMBT) fiatalokat és ezzel jelezték, hogy felszólalnak a zaklatás ellen.
A Lélek Napját (Spirit Day) először 2010-ben indította útjára egy kanadai tinédzser Brittany McMillan azokért a fiatalokért akik elvették saját életüket. 

Idén negyedszer emberek, iskolák, szervezetek, cégek, médiaszemélyiségek és közismert személyek viseltek lilát, amely szín a szivárvány zászlóban a lelket szimbolizálja. Bekapcsolódni nagyon egyszerű - a résztvevőknek lilát kell viselni, hogy segítsenek a világot élhetőbbé tenni az LMBT+ fiatalok számára.

A nap legnagyobb promotálója az amerikai legnagyobb meleg szervezet a GLAAD és több világsztár is bekapcsolódott idén: Cher, Heather Graham, Ricky Martin, Julianne Moore, Joan Rivers, Paulina Rubio, Chely Wright, The View műsorvezetői, Chaz Bono (Dancing With the Stars), Carson Kressley (Dancing With the Stars), Sara Ramirez (Grey’s Anatomy), Margaret Cho, Tyra Banks, Ellen DeGeneres, Suze Orman, Joan Rivers, Tori Spelling, Perez Hilton. Facebookon, Twitteren nagyon sokan színezték képüket lilára, még a Fehér Ház is.

pinlvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook