Moszkvai lakásában megverték a holland nagykövetség egyik diplomatáját

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

homofóbia homofóbia

Moszkvai lakásában megverték Hollandia oroszországi nagykövetségének egyik diplomatáját - számolt be az orosz média a moszkvai idő szerint kedd éjszaka történt támadásról.
Az orosz főváros belügyi igazgatóságának sajtóosztálya csak annyit közölt, hogy egy külföldi a rendvédelmi szervekhez fordult, de nem adott további információt. 

A Ria Novosztyi hírügynökség azonban az orosz külügyminisztériumtól azt a tájékoztatást kapta, hogy "tudnak a holland diplomatával történtekről, és tisztázni igyekeznek a részleteket".

A hírügynökség meg nem nevezett rendvédelmi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a nagykövet asszisztenséről van szó, aki a rendőrségen elmondta, hogy ismeretlenek törtek be a lakásába, bántalmazták és egy szívecskét, valamint egy LGBT feliratot hagytak maguk után.

A moszkvai holland nagykövetség egyelőre nem kommentálta a történeteket.

Tíz napja egy orosz diplomatára rontottak rá hágai lakásában a helyi rendőrség emberei. Arra hivatkozva, hogy a szomszédok szerint bántalmazza gyermekeit, Dmitrij Borogyin tanácsost ütlegelték, majd bilincsben vitték el és egész éjjel fogva tartották a rendőrségen. A holland külügyminisztérium a múlt szerdán kért elnézést a történtekért Oroszországtól, miután Moszkva előtte jegyzékben tiltakozott az ügy miatt.

Frans Timmermans holland külügyminiszter írásos közleményében elismerte, hogy az orosz tanácsos elleni rendőri intézkedés megsértette a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi egyezményt, amelynek értelmében a tanácsost diplomáciai mentesség és védelem illeti meg.

A külföldön dolgozó diplomatáknak az adott országban lévő szolgálati lakása is védelem alatt áll, tehát ahogy a követség vagy konzulátus épületébe, úgy oda sem mehet be senki engedély nélkül.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook