Ünnepeljük a biszexualitás napját! - 2016

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

biszex biszexualitás

Ez a nap vagyis szeptember 23.-a a biszexuálisok, pánszexuálisok valamint barátaik és támogatóik részéről felhívás a biszexuális közösség és kultúra  elismerésére.
Az ötlet három a biszexuálisok jogaiért küzdő amerikai aktivista a Maine-i Wendy Curry, a Florida-i Michael Page és a Texas-i Gigi Raven Wilbur agyából pattant ki 1999-ben.

A biszexualitás ünnepét mindaz az előítélet és hátrányos megkülönböztetés hívta életre, amelyet a biszexuálisok szenvednek el mind a heteroszexuális mind a bővebb LMBT közösség részéről. Ebben élesen elkülönül az általános LMBT eseményektől. Amíg a meleg és leszbikus közösség egyre erősebb és láthatóbb a biszexuális közösség is erősödött, de bizonyos értelemben még mindig láthatatlan. Az "alapítók" szerint az egyik oka ennek az, hogy a társadalom automatikusan besorolja a kézen fogva sétáló párokat heteronak vagy melegnek, attól függően, hogy milyen neműnek látszanak a páros tagjai.


Eleinte csak olyan helyeken tartották ahol erős biszexuális közösség volt, de ma már világszerte ünneplik. Kanadától Europán át Japánig és még Ausztráliában is vannak rendezvények. Magyarországon mi is minden évben igyekszünk felhívni a napra a figyelmet ezzel is növelve a hazai biszexuális közösség láthatóságát és ezen a napon külön is szeretnénk megmutatni, hogy büszkék vagyunk biszexuális látogatóinkra és felhasználóinkra! Köszönjük, hogy sokszínűbbé teszitek a pinkvanilla környezetét!

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook