Kötelező keresztény fotósnak vállalni a melegesküvőt Új-Mexikóban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

leszbikus esküvő Új-Mexikó

Nem utasíthatják el a melegpárok esküvőjén való fotózást a keresztény tulajdonban lévő fotós ügynökségek egy új-mexikói bíróság augusztus 22-i döntése szerint.
Az Elane Photography két tulajdonosa, Elaine Huguenin és férje, Jon még 2006-ban utasította vissza hitére hivatkozva, hogy fotózzanak egy leszbikus pár „egybekelési ünnepségén” az Egyesült Államokban található, új-mexikói Taosban. A pár talált magának másik fotográfust. 

A pár egyike, Vanessa Willock viszont bepanaszolta a kis céget az új-mexikói Emberi Jogi Bizottságnál, amely 2008-ban 6600 dollárra büntette a fotós céget szexuális orientáció alapján elkövetett diszkrimináció miatt.

A cég fellebbezett, a perben a washingtoni Alliance Defending Freedom védte. A fotós házaspár azzal érvelt, hogy minden probléma nélkül elvállalnák egy meleg személy születésnapi partijának fotózását, így nem mondható, hogy diszkriminálnak. Az ő hitüket speciálisan az egybekelési ceremónia sértette. Érdekesebbé teszi az ügyet, hogy Új-Mexikóban nincs sem melegházasság, sem melegek élettársi kapcsolata. A védelem emelett a vallásszabadságot kimondó első alkotmánykiegészítésre is hivatkozott.

A Rasmussen Reports júliusi jelentése szerint az amerikaiak 85 százaléka szerint védeni kell a keresztények azon jogát, hogy elutasítsák az ilyen, hitükkel ellentétes eseményeken való részvételt, közreműködést – írja a CNA. 

Magyar Kurír/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook