Zárva tartottak montenegrói pravoszláv templomok meleg turisták miatt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

homofóbia homofóbia

Zárva tartott hétfőn Kotor két belvárosi pravoszláv temploma, mert LMBT turisták több ezer fős csoportját várták a montenegrói üdülővárosba.
Helyi sajtójelentések szerint a "melegek inváziójára" tekintettel a zárva tartást tudató hirdetmények fogadták hétfőn a híveket és a heteroszexuális turistákat is. A kotori katolikus templomok nyitva tartottak.

Az ortodox templomok azért zártak be, mert Kotor történetében első ízben több ezer meleg és leszbikus turistával a fedélzetén rövid időre kikötött a városban egy óceánjáró sétahajó. A Celebrity Silhouette fedélzetéről két és fél ezer LMBT túrista özönlött Kotorba néhány órára.

A szerb ortodox egyház a homoszexualitás heves elutasításáról ismert. Amfilohije püspök, Montenegro metropolitája nemrég a pedofíliával egyenlőnek nevezte az azonos neműek kapcsolatát.

Júliusban a rendőrségnek kellett megvédenie az első budvai melegfelvonulás mintegy két tucat résztvevőjét a dühöngő tömegtől, amely kővel és üvegpalackokkal dobálta meg a résztvevőket. A hatóságilag engedélyezett esemény után egy ortodox pópa szenteltvízzel és imádsággal végzett egyfajta ördögűzést a hely "megtisztítására".

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook