Tömegek Tel-Avivban a meleg büszkeség napján

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

tel-avivtel-aviv

Tízezrek felvonulásával kezdődött meg Tel-Avivban pénteken az immár tizenötödször megrendezett meleg büszkeség napja, amely estig tartó tengerparti ünnepléssel folytatódik Bar Refalei nemzetközi hírű fürdőruhamodell műsorvezetésével.

A rendezvény egyik központi témája az egyneműek házassága. Egy parkban rögtönzött menyegzői sátrakat állítottak fel, ahol szimbolikusan több pár is egybekelt. A zsidó államban jelenleg hivatalosan nem léphetnek frigyre az azonos neműek, de a külföldön kötött házasságokat a belügyminisztériumban elismerik.

Több vezető  politikus is felszólalt a menet indulásának a helyszínén felállított színpadon. A Jes Atíd (Van Jövő) nevű centrista pártot vezető Jair Lapid pénzügyminiszter megígérte, hogy elősegíti az azonos neműek házasodását lehetővé tevő törvények megszületését, de a tömeg kifütyülte a pénzügyi megszorító intézkedései miatt, és azt skandálta, hogy „Nincs jövő Bibivel és Lapiddal”.

A centrista Tnua (Mozgalom) pártot vezető Cipi Livni igazságügyminiszter, a balliberális Merec pártot irányító Zahava Galon, valamint a Likud párthoz tartozó Limor Livnat kulturális és sportminiszter is a melegek jogai mellett érvelt, majd Seli Jahimovics, az ellenzéki szociáldemokrata Munkapárt vezetője pártokon átívelő közös ügynek nevezte az egyneműek izraeli házasságát.

Ron Huldai polgármester a világ leginkább melegbarát városának nevezte Tel-Avivot, ahová az egész napos színes parádéra mintegy húszezer turistát vártak, köztük az eseményre meghívott, az első hivatalosan összeházasodott francia meleg párt.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook