Feltehetően homoszexualitása miatt öltek meg egy kamcsatkai férfit

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

homofób gyilkossághomofób

Feltehetően homoszexualitása miatt ölték meg Kamcsatkán az egyik kistelepülésen lévő repülőtér parancsnokhelyettesét - közölte az orosz távol-keleti régió nyomozóhatósága. Három helyi lakos több késszúrással végzett  még a múlt héten a 39 éves parancsnokhelyettessel a Kamcsatkai-félsziget déli részén lévő Zaporozsje nevű településen.

A gyilkosság áldozata ugyanazon a  településen élt, mint a gyilkosság gyanúsítottai. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság kamcsatkai hivatalának közlése szerint a gyanúsítottak "nem hagyományos szexuális irányultsága" miatt bántak el kegyetlenül falubelijükkel.

A férfit többször megszúrták, és össze is rugdosták. Az elkövetők ezután benzinnel lelocsolták, majd felgyújtották áldozatukat.

A grani.ru orosz híroldal jelentése szerint legutóbb május 9-én, az európai hadszínterén aratott második világháborús győzelem évfordulójának napján öltek meg Volgográdban egy 22 éves fiatalembert annak állítólagos homoszexualitása miatt. Az áldozatot előbb megerőszakolták, kavicsokkal tömték tele a száját és halála után el akarták égetni a testét. Az egyik elkövető azt vallotta, hogy hazafias okokból ölt.

kamcsatka

A meleg és leszbikus kapcsolatokat Oroszországban nem büntetik, de a hatóságok rendszeresen betiltják a melegek felvonulásait. Az orosz parlament előtt fekszik egy vitatott törvényjavaslat, amely betiltaná az úgynevezett homoszexuális propagandát a kiskorúak körében. Szentpéterváron és Novoszibirszkben már hatályban van ilyen helyi szabályozás.

Kirill orosz pátriárka a múlt héten kijelentette: bűnös dolognak tartja az azonos neműek házasságát. Az orosz ortodox egyházfő ezt Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával zajlott találkozóján közölte.

Oroszországban erős az ellenérzés a szexuális másság képviselőivel szemben. Gyakran megtámadják őket, ahogy ez történt május 25-én, amikor az érdekvédő szervezet tagjai annak ellenére kivonultak egy moszkvai parkba és az orosz melegek jogaiért tüntettek, hogy a város vezetése nem adott engedélyt az akcióra.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook