Egy uniós felmérés szerint a melegeket Európaszerte hátrányos megkülönböztetés éri

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

európai unió27000 fő vett részt a kutatásban az Unió minden részéből melynek eredménye szerint a szexuális beállítottságon alapuló diszkrimináció az egyik leggyakoribb a térségben. Csak a faji alapon való megkülönböztetés erősebb nála.

Múlt hónapban azt vizsgálták foglalkoztatottság tekintetében mely tulajdonságok jelentenek hátrányt. Különös tekintettela a kor, a rokkantság, vallás vagy hit és a szexuális beállítottság kérdésére.

A válaszadók 51 %-a szerint gyakori a diszkrimináció meleg, biszexuális vagy leszbikus emberek esetében, (13 % szerint nagyon gyakori és 38 % szerint elég gyakori), 41 %-uk szerint pedig ritka.

3% szerint nincs ilyen diszkrimináció az országukban és 6 %-uk nem tudja van-e.

A mediterrán országokban a legrosszabb a helyzet. Cipruson és Görögországban a megkérdezettek 73%-a szerint nagyon gyakori a diszkrimináció melegekkel szemben. Ugyanez a szám Olaszországban 72%, Portugáliában 65% és Franciaországban is az EU átlag fölött van 59%. Anglia 50%-al éppen alatta van az átlagnak.

Bulgária és Csehország adatai kedvezőek annak ellenére, hogy a melegek Pride rendezvényeit mindkét országban erőszakos támadások érték múlt héten.

A fiatal megkérdezettek egyértelműen többen vélik úgy, hogy éri hátrányos megkülönböztetés a melegeket.

A teljes Eurobarometer kutatási eredményeket itt tekintheted meg .

diszkrimináció térkép
1.3-as kérdés: Valamennyi diszkrimináció fajta tekintetében az ön véleménye szerint mennyire gyakori az ön országában? Nagyon gyakori, elég gyakori, ritka, nagyon ritka. A következőkön alapuló diszkrimináció...

Variáció: Szexuális orientáció (például valaki meleg vagy leszbikus)

A képen a nagyon gyakori és elég gyakori válaszok aránya látható.


pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook