Ferenc pápa meleg szemmel

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

katolikus Ferenc Pápa

Az Argentínában, olasz bevándorlók gyermekeként született, Ferencként a pápai trónra lépő Jorge Mario Bergoglio egyesítő személyiség, aki elismert szociális érzékenysége miatt, viszont szigorúan ragaszkodik a konzervatív alapelvekhez. Élesen ellenzi a melegházasságot az abortuszt és az eutanáziát is.

Az új katolikus egyházfőt konzervatív nézeteiről ismerik: amikor az argentin kormány 2010-ben engedélyezte, ő minden fórumon élesen ellenezte a melegházasságot és azt is, hogy meleg párok gyerekeket fogadhassanak örökbe. Emiatt maga Cristina Fernandez Kirchner elnök is bírálta.

A melegházasságot az ördög cselekedetének és "Isten akarata elleni pusztító támadásnak" nevezte. 2010-ben kijelentette, hogy a melegeknek engedélyezett örökbefogadás diszkrimináció a gyerekekkel szemben.

Ferenc pápa

Több más bíborossal ellentétben Bergogliót nem sározták be a katolikus egyházat megrázó botrányok, a megválasztásánál így valószínűleg ez is szempont volt. Sok kérdésben ugyan konzervatív, de nem védelmezi a kiváltságokat, vagy a papok érinthetetlenségét. Tavaly szeptemberben hevesen kritizálta és "képmutató neoklerikálisoknak" nevezte azokat a papokat, akik nem voltak hajlandók házasságon kívül született gyerekeket megkeresztelni.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook