Több százezren vonulnak fel vasárnap Párizsban a hagyományos házasság védelméért

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg jogok házasság

Több százezer résztvevőt várnak Párizsba a hagyományos házasság védelméért vasárnapra szervezett felvonulásra, amelyet Francois Hollande francia köztársasági elnök "házasságot mindenkinek" javaslata ellen tartanak.

Az angol nyelvű katolikus hívőket egyházi információkkal ellátó hírportál, a Catholic News Agency (CNA) emlékeztet: a francia parlament várhatóan január végén fogadja el azt a törvénytervezetet, amely a katolikus egyház szerint újraértelmezi a házasságot, vagyis kimondja, hogy a házasság "két különböző vagy azonos nemű ember között" létrejövő egység. A jogszabály arra is lehetőséget teremtene, hogy az azonos neműekből álló párok gyermekeket fogadjanak örökbe.

A január 13-ra tervezett, "Menet mindenkiért" elnevezésű felvonulást Virginie Télenne (Frigide Barjot néven ismert szatíraíró) szervezi, a megmozdulásra 350 ezer embert várnak.

Az egyik szervező a hírportálnak elmondta: bár a résztvevők döntő többsége katolikus, és maguk a főszervezők is hívő emberek, a felvonulás a francia nép sokkal szélesebb rétegeit képviseli, hiszen különböző hitű és politikai nézetű emberek gyűlnek össze a közös cél érdekében.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a megmozdulás nem a homoszexuálisok ellen irányul, hanem azt a célt szolgálja, hogy - mint fogalmaznak - megőrizzék "a társadalmi struktúrát meghatározó intézményeket".

A francia szocialista kormány november elején hagyta jóvá az azonos nemű párok házasságának engedélyezéséről szóló törvényjavaslatot. Francois Hollande államfő egyik legfőbb választási ígéretét kívánja teljesíteni ezzel a jogszabállyal. A tervezet - amelyet sem a jobboldali ellenzék, sem a katolikus egyház nem támogatja - még januárban a parlament elé kerül, és várhatóan még az idén törvényerőre lép.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook