A Nepáli Hadsereg eltiltott egy leszbikust a szolgálattól

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

nepálA hadbíróság eredetileg börtönre ítélte a női katonát de meleg szervezetek tiltakozásának hatására megváltoztatták az ítéletet.

Bizonyos források a hadsereg parancsnokságától azt mondják a tiltás oka az, hogy a nőnek viszonya volt egy másik nővel. Tavaly vált el leszbikussága miatt. Életmódját erkölcstelennek ítélték meg és ezért 60 nap börtönre és kirúgásra ítélté, ezt módosították meg a meleg jogvédő csoportok fellépésének köszönhetően. Mindenesetre Bhakti Shah már a nyomozás ideje alatt eltöltött 60 napot a hadsereg fegyházában.

Sunil Babu Panta meleg aktivista és egy a szexuális kisebbségek jogait védő szervezet elnöke (Blue Diamond Society) szerint ez a büntetés antidemokratikus és nevetséges.

nepáli katonanők
Nők a Nepáli Hadseregben
(illusztráció/http://www.nepalarmy.mil.np/)

A haditörvényszék ítélete ellentétes a legfelsőbb bíróság véleményével mely elismeri a 'harmadik nemet'.

Ugyanis a legfelsőbb bíróság hat hónappal ezelőtt hozott egy döntést a 'harmadik nem' jogegyenlőségét illetően. Eszerint a melegek állampolgárságot kaphatnak és ugyanolyan bánásmódra jogosultak az államban mint bárki más.

A hadsereg hivatlosan cáfolta, hogy szexuális beállítottsága miatt szabták ki a büntetést, azt mondják a szabályzatot sértette meg és ezért rúgták ki. Ez felveti azt a kérdést, hogy akkor miért változtatták meg az ítéletet?

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook