Az amerikai választások meleg szemmel

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

image meleg

Barack Obama az első amerikai elnök aki megemlítette a melegeket győzelmi beszédében. "Mindegy fekete vagy, fehér, amerikai őslakos, latin, gazdag, szegény, férfi, nő, meleg vagy hetero.. Amerikában meg tudod csinálni."- mondta.

Az elnök aki hivatalának első négy évében megnyitotta a hadsereget a melegek előtt és nemrég kiállt az azonos nemű párok házassága mellett újabb négy évig a Fehér Házban marad. Amerika szerte az LMBT közösség tagjai úgy érzik az idei elnökválasztás napja óriási nap volt számukra.

Tammy Baldwin lett az első nyíltan meleg akit a szenátus tagjává választottak. Győzelme után twitterjén azt osztotta meg, hogy nem azért indultam, hogy történelmet írjak hanem hogy változásokat hozzak.

tammy baldwin
Amerika első leszbikus szenátora Tammy Baldwin

Maine államban 54%-al győzött a házassági egyenlőség és legkésőbb 2013 jauárjában életbe is lép a törvény

Maryland államban 57,8% az aránya a házassági egyenlőség mellett szavazóknak és már idén december 6-ától házasodhatnak a párok.

Washington államban is többen szavaztak a házassági egyenlőségre. Itt is 2012 december 6-án lép hatályba a törvény.

Minnesota államban elutasítottak egy kezdeményezést(51%) mely a melegek házasodási joga ellen indult.

"A történelemkönyvekbe 2012 úgy fog bekerülni, minat az év amikor az LMBT amerikaiak megnyerték a csatát a szavazóhelyiségekben"-mondta Chad Griffin a Human Rights Campaign elnöke. "Helyesen gondolkodó amerikaiak millióinak vált valóra az álma amikor a diszkrimináció elbukott és az egyenlőség győzött."

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook