Kényes döntés vár Fico kormányára

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

szlovália LMBTI szlovákia

A leszbikusok, homo-, bi-, transz- és interszexuális személyek jogait védő bizottság létrehozásáról dönt szerdán a pozsonyi kormány.

A kormány elé került az a javaslat, amely a leszbikusok valamint a homo-, bi-, transz- és interszexuális személyek jogait védő bizottság létrehozására vonatkozik. Az egyház és a keresztény szervezetek képviselői felemelték a hangjukat a javaslat ellen. Martin Dilong jogász a keresztény aktivisták nevében megjegyezte: ha a kormány az érintettek problémáit valóban meg akarja oldani, azt megteheti a létező, rasszista, xenofób, antiszemita és egyéb intoleráns magatartásformák megelőzésével foglalkozó bizottság segítségével.

„Ugyancsak létezik az emberi jogok kormánytanácsa által létrehozott munkacsoport, amely a nem heteroszexuális személyek jogaival foglalkozik. A diszkriminációt illetően meggyőződésem, hogy a lakosság más csoportjait éri diszkrimináció, nem pedig a homoszexuálisokat“ – mondta Dilong az Aktuálne.sk hírportálnak. A jogász szerint egyetlen nemzetközi megbeszélés sem kötelezi Szlovákiát arra, hogy ilyen szerveket hozzon létre. Úgy véli, a homoszexuálisok emberi és szabadságjogai garantálva vannak Szlovákiában éppen annyira, mint minden más polgárnak.

„Ha a kormány mindenképpen létre akar hozni egy további intézményt az emberi jogok kormánytanácsa mellett, a homoszexuálisok bizottsága helyett létrehozhatna egy olyan bizottságot, amely támogatná a polgárok szociális-gazdasági jogainak érvényesülését, különös tekintettel a munkához való jogra és a családok segítésére “– mondta a keresztény aktivista.

Forrás: Kitekintő

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook