Alkotmánytörvényt akarnak a házasságról a regisztrált partnerség szlovákiai ellenzői

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

melegházasság szlovákia

A regisztrált partnerség bevezetése elleni tiltakozó megmozdulásra készül hat civil szervezet a pozsonyi parlament előtt szeptember 11-én - közölte Patrik Daniska, a tiltakozással egy időben induló kampány szóvivője szerdán.

A tiltakozó megmozdulással a szervezők a homoszexuálisok regisztrált partnerségének bevezetését ellenző álláspontjukra kívánják felhívni a figyelmet.

A tiltakozással egy időben a szervezők egy, a házasság intézményének különleges voltát hangsúlyozó kampányt is elindítanak. Ebben rámutatnak: a házasság célja a gyermeknemzés és az utódok nevelése, amiből adódóan szerepe pótolhatatlan. A megmozdulás és a kampány elindításának időpontját az indokolja, hogy a pozsonyi törvényhozás a jövő héten kezdődő szeptemberi ülésszakán tárgyalja az ellenzéki, liberális Szabadság és Szolidaritás (SAS) pártjának a regisztrált partnerség lehetővé tételét célzó törvényjavaslatát.

A civil szervezetek azt kérik a kormánytól, fogadjon el és terjesszen a törvényhozás elé egy olyan alkotmánytörvényt, amely a házasságot mint férfi és nő intézményesített kapcsolatát határozza meg. A jogszabály rögzítené azt is, hogy a házasság szerepe a társadalomban semmivel sem helyettesíthető. "A regisztrált partnerség intézményesítése a házasság egyedi helyzete elleni egyértelmű lépés lenne" - indokolta kérésüket Patrik Daniska.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook