Meleg cserkészeket szeretnének az amerikai elnökjelöltek

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

cserkészekcserkész

A CBN News tudósítsa szerint Barack Obama és Mitt Romney is úgy gondolják, hogy az Amerikai Cserkészszövetségnek fel kellene oldania azt a tiltó szabályát, miszerint meleg tagjai nem lehetnek a szervezetnek. Romney még egy 1994-es vitán, mikor még a szenátori címért szállt versenybe, fejtette ki ellenvéleményét a cserkészek által használt tiltással szemben. A konzervatív jelölt kampánystábja ezt a véleményt a héten erősítette meg, miszerint Romney a mai napig ellenzi ezt a diszkriminatív gyakorlatot.

Szintén a héten tett közzé a Fehér Ház az elnök véleményét tolmácsolva egy rövid nyilatkozatot a az LMBT közösségnek szóló The Washington Blade újságban. Ennek szövege így szólt, "Az elnök hiszi, hogy az Amerikai Cserkészszövetség egy nagyon értékes szervezete társadalmunknak, amely jellemépítő munkájával több, mint egy évszázad óta járul hozzá fiataljaink fejlődéséhez. De az elnök ellenzi a diszkrimináció minden formáját, így a szövetség azon gyakorlatát is, miszerint szexuális orientációjuk alapján válogatják meg tagjaikat."

A cserkészszövetség azonban nem tágít álláspontja mellől. Az elmúlt két év folyamán, mikor több reformra is sor került a szervezetben, a tiltó szabályozásukat megerősítették, s így továbbra sem fogadnak homoszexuális tagokat.

Ez volt amúgy Obama elnök első állásfoglalása az ügyben. Az ügyet pedig az teszi igazán érdekessé, hogy Barack Obama 2009 óta a szervezet tiszteletbeli elnöke, ahogy 1910 óta minden elnök viselte ezt a címet hivatali ideje alatt.

kitekinto.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook