Csókolózással tiltakoznak az amerikai melegek

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Chick-Fil-A meleg csók

Amerika-szerte csókolózással tiltakoznak pénteken a homoszexuálisok a Chick-fil-A gyorséttermi lánc üzletei előtt, mert annak vezetője megítélésük szerint melegházasság-ellenes nyilatkozatra ragadtatta magát.

Az Egyesült Államokban heves, elhúzódó vitát váltott ki, hogy Dan Cathy, a sült csirkére szakosodott étteremlánc elnöke július közepén a The Baptist Pressnek adott interjújában kijelentette:

"Nagyon támogatjuk a családot, a bibliai értelemben vett családi egységet. Családi tulajdonban és családi irányítás alatt álló vállalkozás vagyunk, és mindannyian az első feleségünkkel élünk. És ezért hálát adunk Istennek."

A nyilatkozat felhördülést keltett a melegek jogvédőinek köreiben, akik közül sokan a Chick-fil-A bojkottjára szólítottak fel. Mike Huckabee volt arkansasi szenátor ezzel szemben szerdára meghirdette a sült csirkések "nagyrabecsülésének napját". Az üzletek előtt sorok kígyóztak, és noha konkrét adatokat még nem tettek közzé, a Chick-fil-A vezetése szerint aznap a cég rekordbevételt kasszírozott.

Az ellentábor ugyanazon a napon azt kérte támogatóitól, hogy 6 dollár 50 centtel - egy átlagos Chick-fil-A-menü árával - járuljanak hozzá a Meleg és Leszbikus Rágalmazásellenes Szövetség (GLAAD) költségvetéséhez.

A pénteki homoszexuális-tiltakozás szervezői a közösségi portálokon mozgósítottak, és arra szólították fel követőiket, hogy a csókokról készített felvételeiket töltsék fel a világhálóra.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook