Nyílt levél az Európai Parlament képviselőitől Tarlós Istvánnak

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

lmbt intergroup nyílt levél

Csütörtökön nyílt levelet írt az Európai Parlament LMBT képviselőcsoportja a Budapest Pride és a Eurogames ügyében Budapest főpolgármesterének és közgyűlésének, konkrétan arra kérve őket, hogy engedélyezzék és védjék is meg a július 7-ei Budapest Pride Felvonulást.

A Felvonulást idén is és tavaly is megpróbálta megtiltani a rendőrség de a szervezők már másodszor fordultak bírósághoz és töröltették sikeresen a rendőrség tiltó határozatát. Nemrég  mi is hírt adtunk róla, hogy a fővárosi közgyűlés rendelettel készül megakadályozni a felvonulást.

A nyílt levélben említik, hogy "a közelmúltban több kísérlet is történt arra, hogy betiltsák vagy legalább is megnehezítsék az LMBT emberek elfogadását célzó nyilvános tüntetéseket - ideértve a Pride Felvonulást is. Függetlenül attól, hogy engedélyezik-e vagy sem, a büszkeség felvonulások az egyenlő jogokat célzó közakaratot testesítik meg, amelyet a szabad és nyílt európai társadalmak, ideértve Magyarországot is, régóta védenek és lehetővé tesznek."

Nemrég az Európai Parlament határozatot fogadott el a homofóbia elleni küzdelemről Európában. A határozat kifejezetten melíti a Budapest Főváros Közgyűlésében korábban tárgyalt előterjesztéseket.

A nyílt levél teljes szövege itt olvasható

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook